donderdag 24 december 2015

Liter 80 is uit!

Liter 80 is uit! Met Liter de Kerstdagen door…
…met gastschrijver Les Murray, kunstenaar Elsbeth Cochius en een mix aan proza en poëzie

De Australische Les Murray is in 2015 gastschrijver van LiterLiter 80 bevat recent geschreven en nergens elders gepubliceerde gedichten, vrolijk en ontroerend. 

Proza
Hans Werkman 
publiceert binnenkort een novelle; Liter publiceert alvast een fragment in de vorm van het verhaal ‘Naar Zutphen’. Ook van de Duitse Esther Magnis verschijnt een deel van haar nieuwste werk.Dingeman van Wijnen vertaalde de roman die uitkomt onder de titel Meintijteer. 

Naast fictief proza bevat Liter 80 ook twee essays: John van Eck leest en bepeinst Come Hither van De La Mare, terwijl Johan Goud zich buigt over spot en humor in literatuur: ‘Christelijke theologen hebben noodgedwongen en gaandeweg wat meer gevoel voor humor ontwikkeld.’
Beeld
Kunstenares Elsbeth Cochius onderbreekt de gevarieerde tekstbijdragen in dit nummer met een portfolio, bestaande uit ‘gekerfde poëzie’.

Poëzie
Naast de poëzie van Les Murray bevat Liter 80 ook gedichten van Robin KramerRuben Hofma en Bert van WeenenBenno Barnard draagt een nieuwe aflevering van zijn poëziedagboek aan.

En verder een vol en sterk nummer van Liter: Simon Garfield, Marieke Rijneveld, Lo van Driel, Désanne van Brederode, Jaap Goedegebuure en Joost Zwagerman.
---
Op Leesliter.nl gebeurde er sinds het verschijnen van Liter 79 weer het een en ander, zoals de publicatie van gedichten een recensies. Daarnaast rondden Stevo Akkerman en Len Borgdorff hun briefwisseling over christelijk schrijverschap af. Deze briefwisseling vormt een mooie inleiding op het thema van de CLO-literatuurdag, mede door Liter georganiseerd: ‘Wat drijft de schrijver? Over geloof in literatuur.’ Deze dag wordt op 19 maart 2016 in Veenendaal gehouden; reserveer de datum vast!
Volg Liter ook op internet:
Website: http://www.leesliter.nl

Facebook: http://www.facebook.com/#!/literairtijdschrift.liter
Twitter: http://www.twitter.com/LeesLiter