zaterdag 25 mei 2013

Dansers en dichters in het Grand Theater

 

  
Als onderdeel van het Timeshift festival hebben de studenten dans van de Usva en een vijftal dichters een voorstelling gemaakt die zaterdagavond, zondagmiddag en avond wordt opgevoerd in het Grand Theatre op de Grote Markt.
De dichters Jane Leusink, André Degen, Machteld Brands, Rik Andreae en Leonie Veraar hebben speciaal voor de voorstelling werk geschreven over het Rusland van 1913. Daarmee treden ze in de voetsporen van Nijinski en Stravinsky: ook zij zochten elkaar op bij de totstandkoming van Le Sacre du Printemps.
De samenwerking tussen dansers en dichters is een interdisciplinair proces: de dichters zijn bij de choreografie betrokken en de dansers werken met de dichter samen om de teksten naar dans te vertalen. In de voorstelling zullen zowel de dansers als de dichter hun rol hebben. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding over de achterliggende gedachte en het proces.
De danspresentaties van Usva zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar in het teken zal staan van het Time Shift Festival.
De voorstelling van zaterdagavond 25 mei begint om 20:30 uur. De zondagmiddag voorstelling begint om 15:30 uur en de voorstelling op zondagavond begint om 20:30 uur.
De entree bedraagt € 9,-