zondag 27 mei 2012

Dichtstad Groningen website

http://coenpeppelenbos.blogspot.com/2012/04/lancering-wwwdichtstadgroningennl.html

Uit het Literatuurlog van Coen Peppelenbos:

'Een website als dichtstadgroningen.nl is uniek in Nederland. Geen andere stad geeft zijn dichters de mogelijkheid om zich aan het grote publiek te presenteren. Het bevestigt opnieuw dat Groningen dé dichtstad van Nederland is: nergens in Nederland zijn er zoveel dichters per inwoner als in Groningen.
Het doel van de overzichtssite is geïnteresseerde bezoekers, lezers, liefhebbers en (festival)organisators kennis te laten maken met alle Groninger dichters: overzichtelijk, compleet en alles op één plek. Ter inspiratie, ter kennismaking, als cv of als promotiemiddel. Handig voor de dichter, die zijn of haar informatie gemakkelijk kan delen met belangstellenden'.

De website www.dichtstadgroningen.nl is in het Paleis (het voormalig scheikundelaboratorium)aan het Boterdiep gepresenteerd op 20 april 2012. De maker is stadsdichter Stefan Nieuwenhuis. Hij is ter zijde gestaan door vele anderen: filmers, fotografen en niet te vergeten de 35 professionele dichters die Groningen (op dit moment) kent. De website wordt regelmatig bijgewerkt.