donderdag 29 oktober 2015

Vertelsalon in museum de Buitenplaats, zondag 1 november


http://www.museumdebuitenplaats.nl/podium/agenda/de-vertelsalon-met-schrijfster-...


De Vertelsalon met schrijfster en dichteres Jane Leusink

Zondag 01 november
14.00 uur
In de Oranjerie  van Museum De Buitenplaats spreekt dichter en docent Nederlands Ton Meijer op  zondag 1 november van 15:00-16:00 uur met schrijfster en dichteresJane Leusink die in 2003 de Cees Buddingh’-prijs ontving voor haar dichtbundel “Mos en gladde paadjes”. Onlangs verscheen haar nieuwste bundel ”Een grazende streep in de lucht”.
Centraal staat het gedicht Kaddisj uit “Een grazende streep in de lucht”, met een tweede wereldoorlog thema. Kaddisj is een reeks van dertien gedichten waarin Jane het verhaal vertelt van Gude en Ilja de Russisch-Pools- Joodse overgrootouders van haar dochters. Hij overleeft de oorlog. Zij komt om in Sobibor. Thema: overlever en slachtoffer. Jane vertelt dit verhaal aan de hand van dia’s en leest daarna de dertien gedichten voor. Aanknopingspunt is de Opstand in Sobibor in nov. ’43
Eppie Dam, DVHN, zegt over “Een grazende streep in de lucht” : de vijfde bundel van Jane Leusink is de vrucht van gerijpt dichterschap, herkenbaar voor wie het niet bij één keer lezen laat. Hij geeft de bundel vijf sterren!
Verhalen vertellen doen we allemaal , al eeuwen lang. Podiumkunstenaars doen dat ook  maar zij doen dat door het maken van een film , het spelen van een theaterstuk of het schrijven van poëzie of proza. In de Vertelsalon ontmoet men deze kunstenaars op een bijzondere wijze. In kleine kring is er de gelegenheid naar hen te luisteren en met hen in contact te treden. Met het binnenhalen van de Vertelsalon wil Museum De Buitenplaats de literaire poot verbreden. 
Reserveren is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen in de Oranjerie.
Entree: €12,00/ vrienden €10,-/ Leden bibliotheek, op ver